Út a természetben

Kik vagyunk

A bolygónkat érintő válságok és kihívások korában sokan teszik fel maguknak a kérdést: kik is azok a környezetvédők, akik hangosan kiállnak a természet megóvásáért? Mi, a Zöldek Pártja magazinnál, ebben a bejegyzésben szeretnénk közelebbről bemutatkozni és elmondani, miért választottuk ezt az utat.

Ki is a környezetvédő?

A környezetvédő nem csupán egy címke. Sokkal inkább az az elhivatott személy, aki mélyen hisz a környezeti értékekben, és tevékenyen cselekszik azok megóvása érdekében. Nem pusztán tiltakozó, hanem valaki, aki alternatívákat kínál és hívja az embereket a felelős döntések meghozatalára.

Miért választottuk a környezetvédelmet?

1. A Föld a közös otthonunk: Mindannyian egyetlen bolygón élünk, amely biztosítja számunkra az élethez szükséges erőforrásokat. Úgy gondoljuk, felelősséggel tartozunk annak megóvásáért, hogy a jövő generációi is élvezhessék a természet szépségeit.

2. A változás kezdete: Látva a környezeti katasztrófákat és az ember okozta károkat, úgy éreztük, cselekednünk kell. Véleményünk szerint a változás mindig az egyéni kezdeményezésekkel kezdődik.

A környezetvédelem és a mindennapi élet

Nem gondoljuk, hogy a környezetvédelem csupán egy távoli eszme. Szerintünk mindennapi döntéseinkkel, fogyasztási szokásainkkal, és a környezettudatos magatartással valósággá válik. A hulladékcsökkentés, az újrahasznosítás, a fenntartható termékek választása mind-mind olyan lépések, melyek közelebb visznek minket egy élhetőbb bolygóhoz.

Miben hiszünk?

1. Az együttműködés erejében: Úgy gondoljuk, hogy az igazi változást csak közösen érhetjük el. Együtt, egymást segítve, osztva tudásunkat és erőforrásainkat.

2. Az oktatás fontosságában: Hiszünk abban, hogy az ismeretek terjesztése által emberek milliói változtathatnak életmódjukon, és tehetnek a környezetükért.

Gondolatok a Zöldek Pártja környezetvédőitől

Mi, környezetvédők, nem pusztán azok vagyunk, akik tüntetéseken vesznek részt vagy petíciókat írnak alá. Mindennapjainkban, cselekedeteinkben és döntéseinkben is kifejezésre juttatjuk elkötelezettségünket a Föld iránt.