A Zöldek Pártja összekötné a magyarországi természeti kincsek hasznosítását és a munkanélküliség kezelését – mondta a párt szakmai vezetője a Kossuth Rádió országos listát állító szervezeteket bemutató műsorsorozatában pénteken.

Dr. Brezovits László kifejtette: a párt olyan természeti kincsek kihasználását tűzte céljául, mint amilyen a termőföld. Elmondása szerint a biogazdálkodások nagy élőmunka-szükségletűek, létesítésükkel enyhíteni lehetne a munkanélküliséget, emellett nagyon jól eladható termékeket állítanak elő. Egy másik kihasználatlan adottságként említette az Orosháza közelében lévő termálkincset, amely közlése szerint a felmérések alapján Kuvait energiatartalékaival egyenlő energiakészlet.

A 33 egyéni jelölttel és 21 tagú választási listával rendelkező szervezet szakmai vezetője szólt arról is, hogy a párt nemrég állt össze a Zöldek Szövetsége, a Nőpárt és a Zöldek Pártjának egyesülésével. A párt honlapján elérhető közös program szellemisége, hogy a társadalom ne dolgozzon önmaga ellen. Erre példaként a környezetgazdász-kutatómérnök Brezovits László azt mondta: bár a szelektív hulladékgyűjtés nagyon fontos, sokkal fontosabb, hogy inkább ne képződjön hulladék.

Szólj hozzá!