Az élelmiszervásárlás a legtöbb ember számára sarkalatos kérdés, hiszen mindenki életének alapfeltétele az, hogy megfelelő mennyiségű táplálékhoz jusson.

Azonban nagyon fontos, ám egyelőre nem elég elterjedt az a szemlélet, hogy nem mindegy, mit eszünk. Lényeges, hogy a ne csak a mennyiségre figyeljünk, hanem arra is, hogy mindig megfelelő minőségű táplálékot vigyünk be a szervezetünkbe, ezzel ugyanis sokat tehetünk azért, hogy egészségesebbek legyünk.

Bár tény, hogy mindenki pénzből él, nem szabad, hogy az élelmiszerek kiválasztásánál csak az árak befolyásoljanak. Bár a hipermarketekben néha hihetetlenül jó áron juthatunk hozzá bizonyos élelmiszerekhez, az igazság az, hogy ezek minőség tekintetében sokszor meg sem közelítik a talán egy kicsit drágább, ám jóval egészségesebb hazai élelmiszereket. A nálunk termelt élelmiszereknek nem csak a minősége kiváló, de azzal, hogy ezeket vásároljuk, sokat segíthetünk abban, hogy a magyar termelők meg tudjanak élni, és ne kelljen külföldről árut rendelni, ezáltal pedig a magyar gazdaság helyzetén is nagyon sokat javíthatunk.

A külföldről hazánkba szállított zöldségek és gyümölcsök vitamin- és tápanyagtartalmuk nagy részét elveszítik, mire a boltok polcaira kerülnek, így közel sem olyan egészségesek, mint a hazai termékek. A helyi élelmiszerek fogyasztásával mindemellett a környezetvédelemért is sokat tehetnénk, ugyanis a külföldről behozott élelmiszerek szállítása során rengeteg káros anyag, főleg az üvegházhatást növelő gáz jut a levegőbe, amelyek a természetet károsítják, emellett a lakosság egészségét is jelentősen rombolják.

Szólj hozzá!