Az utóbbi napokban pénzszerzési és a választást befolyásolni akaró, zsaroló üzeneteket kaptam sms-ben és e-mailben. Az sms küldőjét ismerem, ő tagadja, hogy az e-maileket is ő küldte volna, ha ez igaz, akkor két zsaroló csoportról van szó.

A bajai videóra kísértetiesen emlékeztető, a mi esetünkben csak leleplező hangfelvételekről van szó, melyben állítólag a jelöltjeink, aktivistáink tárgyaltak a jelöltállítást megkönnyítő „trükkökről”. Ezt a vádat azért tudom meggyőződéssel visszautasítani, mivel mind a 33 jelöltünk saját kezűleg, családtagjaik esetleg néhány aktivista közreműködésével gyűjtötte be az ajánlásokat és azokat a nélkül juttatták el a helyi választási irodákba, hogy az íveket a pártirodába behozták volna.

Természetesen megalapozatlan vádak is alkalmasak a választói akarat befolyásolására, amikről utólag kiderül, hogy alaptalanok voltak. Még egy érdekes érv és motiváció felbukkan a zsarolók részéről, miszerint ők csak jót akarnak, a ZÖLD ÜGYET szolgálják, mivel nem mi vagyunk az igazi zöldek, a Zöldek Pártja csak ezt átvette és másolja. Bős-Nagymaros óta veszek részt a zöld mozgalmakban, és éppen azért alapítottam a Zöldek Pártját, mivel az előző képződmények, formációk alkalmatlanok voltak a zöld ideológia eredményes képviseletére, rajtunk kívül más zöld párt soha nem tudott a megélt negyedszázad alatt országos listát állítani. Az a balliberális párt, amely az SZDSZ „reinkarnációja” pedig még pajkos gondolat sem volt 2006-ban, amikor mi már Zöldek Pártjaként indultunk a választásokon.

Az sms-eket és e-maileket mellékelem. Mindaddig nem teszek rendőrségi feljelentést, amíg a zsarolók nem váltják be fenyegetésüket, miszerint rovásunkra „kívánják befolyásolni” a választói akaratot.

Magyarázatként a Dugovics-fájlokról úgy beszélnek, mintha azt én rendeltem volna, és ők akarnának visszatartani annak közzétételétől. Nyilván a Dugovics-fájlok tartalmazzák a kompromittáló anyagot, amelynek tartalmát nem ismerem.

Ács László, elnök

 

fotó 1 fotó 2 fotó 3 fotó 4 mail1 mail2

Szólj hozzá!