Lili Kovács

Kovács LiliKovács Lili vagyok, Budapesten születtem 1995-ben. Családom gyökerei Fejér megyébe nyúlnak vissza. Neveltetésemnek köszönhetően korán megtanultam, mi a felelősségvállalás, a tanulás fontossága, a megbízhatóság és az életünk tudatos alakítása. Korai iskolás koromtól fontosnak tartom a fiatalok aktív részvételét a közéletben, hisz rajtunk a sor, hogy jövőnk alakulásáért tegyünk valamit.

Tanulmányaim során német és angol nyelvterületen módom volt megtapasztalni, milyen komoly előnyöket jelent a környezetvédelem és az energiatakarékosság ismerete, alkalmazása az emberek mindennapjaiban.

Korosztályom, a középiskolát elvégző diákok, pályakezdők két utat választhatnak: elhagyják az országot, vagy lépéseket tesznek egy egészséges, élhetőbb Magyarországért.

Én az életemet, családomat egy olyan országban képzelem el, ahol nem idegen fogalom az egészségtudatosság, a környezetünk védelme, a levegő és a víz tisztasága. Hiszem, hogy ezt a munkát a mi korosztályunknak, és most kell elkezdenünk. Bár az emberiség már a 19. században felismerte, hogy a természeti erőforrások végesek, szembesült a városi levegő, a víz, a talaj elszennyeződésével, mégis csak tíz év múlva, Stockholmban rendezett az ENSZ egy környezeti világkonferenciát, ahol megfogalmazták a modern környezetpolitika alapelveit, a következők szerint:

Jog az egészséges és biztonságos környezethez;
állampolgári részvétel a politikai döntésekben;
társadalmi igazságosság;
az élet minden formájának tisztelete; fenntartható fejlődés;
a következő nemzedékek iránti felelősség;
a szennyező fizessen elve;
megelőzés és elővigyázatosság;
erőszakmentesség.

Ennek minden sorával egyetértve kívánok tenni azért, hogy ezek a célok megvalósuljanak.

Szólj hozzá!