A Zöldek Pártja szolidáris a Föld Órája rendezvénnyel! Amint azt tapasztalhattátok, március 29-én este 20:30 és 21:30 között a Zöldek Pártja weboldalai elsötétültek, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet a WWF által szervezett Föld Órája rendezvényre és a rendezvény által közvetített üzenetre.

Pártunk, mint valódi magyar zöld párt az energiatakarékosság és fenntartható fejlődés mellett állt és áll ki mind programjában, mind tetteiben, ezért úgy véltük, hogy a Föld Órájában weboldalaink elsötétülnek, mint oly sok lámpa és más elektromos berendezés a világon, ezzel is kifejezve szolidaritásunkat.

Reméljük, hogy a közeljövőben több más politikai és társadalmi szervezet is kiáll majd az ügy mellett, mert a Föld Órája egyben az Emberiség Órája is.

A Föld Órája egy világméretű, önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlzott energiafogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

A Föld Órája fő célja természetesen nem az egy óra alatt elérhető áramfogyasztás-csökkenés, hanem a figyelemkeltés, hogy mindennapi életünket mennyire átszövi a túlzott, sok esetben fölösleges energiahasználat.

Szólj hozzá!