Dr. Brezovits László1952-ben született Budapesten. A középiskola után a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát jeles eredménnyel 1978-ban, majd környezetgazdasági doktori címet summa cum laude minősítéssel 1993-ban.

Szakterülete a környezetorientált energiagazdálkodás és az univerzális energiafolyamatok elemzése.

Munkahelyek:

TUNGSRAM Vákumtechnikai Gépgyár – tervezés
TAURUS Fejlesztési Központ – fejlesztés, tervezés, projektvezetőség
Központi Bányászati Fejlesztési Intézet – kutatástervezési főmérnökség
Környezettudományi Intézet – igazgató
Európai Unió Szakbizottsági tagság
BREZOVITS Innovációs Mérnökiroda Kft. – igazgató

Munkássága során számos találmányt, szabadalmat dolgozott ki: gömbmotor, hidrogén-oxigén energiaátviteli rendszer, aktív háromdimenziós tárolórendszer, horizontális konténerlogisztika, önellátó épületek, diagnosztikai eljárások stb., amelyek közül egy megkapta a Tömegközlekedési Világkiállítás különdíját.

A svájci Közlekedési Minisztérium nemzetközi pályázatát munkatársaival egy olyan szállítási rendszerrel nyerték meg, amelyet az EU szakbizottsága kiemelt jelentőségűnek ítélt, és ajánlásaiban azóta szerepeltet.

A 90-es évek zöld mozgalmának egyik kiemelkedő alakja. A Magyarországi Zöld Párt, a Természeti Törvények Pártja, és a Zöldek Szövetségének elnöke. Állandó szakmai meghívottként segítette az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának munkáját.

A Riói Környezet és Fejlődés Világkonferencia Magyar Nemzeti Bizottságának tagjaként részt vett a Nemzeti Jelentés  elkészítésében, a  Környezetvédelmi Törvény Előkészítő Bizottságában és tervezetének kidolgozásában.

Szólj hozzá!