A Zöldek Pártja megvalósítandó céljai között kiemelt helyen szerepel az emberi és természeti értékek védelme. Ezen elv érdekében rendkívül egyszerű, és minden becsületes állampolgár számára elfogadható módszereket alakítunk ki.

Az alapelvek között természetesen szerepel az erőszakmentesség, minden téren, így a társadalom egyes szintjein belül, azok között, valamint az emberek természettel való kapcsolatában is. Véleményünk szerint szükséges egy mély átalakulás mind erkölcsi, mind pedig kulturális területen ahhoz, hogy egy jobb irányba haladhassunk.

Mivel az emberek legnagyobb tőkéje az értelem és az alkotóképesség, éppen ezért kell ezeket a lehető legjobban kiaknázni, ugyanakkor értékesek az erkölcsi energiák is, melyek minden emberben megtalálhatók. Filozófiánk szerint ezen erőforrások fejlesztése mindenképpen szükséges ahhoz, hogy Magyarország a jövőben is élhető hely legyen, még hosszú évszázadokon át.

Nagy problémát jelent napjainkban a szegénység, az, hogy sokan élnek a létminimum alatt. Pártunk éppen ezért célul tűzte ki az emberi élet méltóságának visszaszerzését is. Ez különösen a szegénységre, a betegségre, valamint az előítéletekre, megkülönböztetésekre vonatkozik. Fontos, hogy ezeknek az embereknek is legyen méltóságuk, ne legyenek lenézett tagjai a társadalomnak, hanem teljes értékű életet élhessenek, mindenféle hátrányos megkülönböztetés nélkül.

Alkotmányos pártként a Zöldek Pártja kötelezi magát a társadalmi öntevékenység fejlesztésének elősegítésére, továbbá arra, hogy érvényesítsük a demokratikus jogokat egy jobb társadalom létrejöttének érdekében. Napjainkban nagyon sarkos kérdés az elmúlt években jelen lévő válság kezelése, valamint az abból való kilábalás is, hiszen többek között ez az oka a manapság tapasztalható bizonytalan helyzetnek is.

A Zöldek Pártja éppen ezért fontos célkitűzésének tekinti, hogy az ország végre kilábalhasson a ebből a kétségekkel teli helyzetből, és elkezdődhessen egy tartós felemelkedés, ezáltal pedig Magyarország egy élhetőbb hely lehessen.

VÉLEMÉNYEK - egy hozzászólás
  1. Gündisch Mónika

    2014. február 13.   12:07

    Kedves Zöldek Pártja, ismerem a célkitűzéseket, már olvastam – de attól tartok, hogy ekkora nagy bullshitben az embereknek nem a legnagyobb gondja a “zöldség” – pedig elég nagy baj, hogy nem az. Örülök egy rendes zöld pártnak, mert korábban volt néhány, köztük fasiszta és Európa ellenes is más-más néven. Nem örülök a kormány ad hoc, mindenféle egyeztetés nélküli orosz-paktumához Paks ügyben, sőt!!! alattomos, az országot semmibe vevő politikai nonszensznek tartom, de pl. nem hiszek e tárgyban a népszavazásban sem, mert nem szakemberek döntenek. Civileknek, valódi szakértőknek kellene mindent mérlegelni, hosszan elemezni, mert semmi sem sürget, nem kerget bennünket a tatár, aztán dönteni, nemzetközi közbeszerzést kiírni, stb. – s mondjuk fúzióst választani ehelyett inkább, nem vetem el teljesen ugyanis az atomenergiát. De nem hiszem, h akár én jogot végzettként, aki érdeklődik a természettudományok iránt is, akár Pista bácsi Börgözdről tudna “népvoksolni” ilyen témában… Üdv, sok sikert – sztem 2018-ra megérik az ország a zöldségre, de lehet, h ez is csak remény. Mónika

    Válasz

Szólj hozzá!