Ahhoz, hogy a magyar, akár nemzetközileg is elismert szakemberek hazánkban tevékenykedve a magyar ipart erősíthessék, és Magyarország értékeit és vagyonát gazdagítsák, versenyképessé kell tenni a hazai vállalkozásokat.

A Zöldek Pártja fontosnak tartja a magyar cégek a külföldi tőkével szembeni esélyegyenlőségének megteremtését, hiszen ez a munkahelyteremtésre, illetve a munkabérek emelkedésére is kedvező hatással lehetne. A multinacionális cégek helyett a magyar kis- és középvállalkozásokat kell támogatni, többek közt különböző hitel- és adókedvezményekkel. Így érhetjük el, hogy a bevételek az országban maradjanak. Illetve, ha többeknek lesz lehetősége itthon vállalkozást alapítani, számos új munkahely teremtődhet.

A gazdaságnak alacsony kamatokkal kell működnie, hiszen a magas kamatok növelik a szakadékot a szegények és a gazdagok között: az előbbieket még szegényebbé, az utóbbiakat pedig még gazdagabbá teszik. El kell érni, hogy a fogyasztók elsősorban hazai termékeket, zöldségeket, gyümölcsöket, húst vásároljanak, ezzel erősítve a magyar gazdaságot. A hazai élelmiszerek vásárlásával nemcsak a magyar gazdák helyzetét lehetne jobbá tenni, hanem a lakosság egészségesebb, vitamindúsabb ételekhez juthatna, hiszen azok a szállítás és tárolás során nem veszítenék el jótékony tulajdonságaikat. Illetve, mivel az élelmiszert így nem kellene több ezer kilométerről hazánkba szállítani, a környezet terhelését is jelentősen csökkenthetnénk.

Szólj hozzá!