Sipos Éva Katalin a Zöldek Pártja képviselőjelöltje Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2. számú egyéni választókörzetében.

Sipos Éva, ZöldekSipos Éva Katalin vagyok. 1968. november 7-én születtem Nyíregyházán, majd 42 évig egy szabolcsi kis faluban, Varjúlaposon éltem, ahonnan édesanyám halála után Nyíregyházára költöztem. Egy 26 és egy 16 éves fiú gyermekem van. Az idősebbik már saját családot alapított, így egy 3 éves kislány nagymamája vagyok.

Tanulmányaim után alkalmazottként, több területen is dolgoztam. Bátran kijelentem, az egyik legnagyobb iskolám maga az élet, amely során az ember folyamatosan tanul, fejlődik, és egyre nagyobb tapasztalatra, tudásra tesz szert. Életem során családi és társadalmi környezetemben átélt és megtapasztalt folyamatok hatására a programom a következő:

  • Munkahelyteremtés: a természet adta lehetőségek kihasználása által számos munkahelyet lehet létrehozni. A munka becsületének visszaállítása: tisztességes munkáért tisztességes bért.
  • A vidék fejlesztése: hogy a vidék újra a város éléskamrája legyen.
  • Esélyegyenlőség.
  • Iskolák átalakítása, óvodás kortól környezettudatos életmódra nevelés. A szakmunkásképzés becsületének visszaállítása. A fiatalság bevonása a közéletbe, hiszen az ő jövőjükről van szó.
  • Társadalmi szavazás, tájékoztatás. Valódi demokrácia kialakítása. Politikusok kiváltságainak eltörlése. Visszahívhatóság engedélyezése, ha a politikus nem a társadalom érdekeit tartja szem előtt.
  • A közbiztonság megerősítése: önkéntes, felelősségteljes polgárőrök együttműködésével.
  • Időseink tisztességes megélhetésének biztosítása és megbecsülése, hiszen nekik köszönhetjük, hogy idáig eljutottunk.
  • Hagyományaink megőrzése és továbbadása a következő nemzedéknek.
  • Prevenciók tényleges alkalmazása. Egészségügy megreformálása, infrastruktúrájának fejlesztése.
  • Környezetkímélő energiák alkalmazása: valódi rezsicsökkentés elérése a tudatos építkézési technológiák és természetbeni lehetőségek kiaknázásával.

A természettel, és a természeti erőkkel együttműködve egy élhető, „zöld” Magyarországot létrehozni, ahonnan nem elmenekülni, hanem ahová hazatérni akarnak az emberek. Ha egyetért a gondolataimmal, április 6-án szavazzon rám. Az országos listán szavazzon arra a pártra, mely ezen gondolatok köré építve látja Magyarország jövőjét, vagyis szavazzon a Zöldek Pártjára.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 02. OEVK területi hatálya

Székhelye: Nyíregyháza

Területe:

1. Balsa

2. Buj

3. Gávavencsellő

4. Ibrány

5. Kálmánháza

6. Kótaj

7. Nagycserkesz

8. Nyíregyháza választókerülethez tartozó részének határa: A Buj felől érkező vasútvonal városhatáron való belépési pontjától a vasútvonal a Kótaji útig, a Kótaji út páros oldala a Stadion utcáig, a Vasvári Pál utca páros oldala az Északi körútig, az Északi körút (házszámok nélkül) a Rákóczi útig, a Mező utca páros oldala a Bethlen Gábor utcáig, a Bethlen Gábor utca páratlan oldala a vasútvonalig, a Nagykálló felé haladó vasútvonal a városhatáron való kilépéséig, a városhatár az óramutató járásával megegyező irányban a Buj felől érkező vasútvonal városhatáron való belépési pontjáig terjedő szakaszok által körbezárt terület.

9. Nyírtelek

10. Paszab

11. Rakamaz

12. Szabolcs

13. Szorgalmatos

14. Timár

15. Tiszabercel

16. Tiszadada

17. Tiszadob

18. Tiszaeszlár

19. Tiszalök

20. Tiszanagyfalu

21. Tiszavasvári

Vissza az egyéni képviselőjelöltek listájához »