Mersei Eszter a Zöldek Pártja képviselőjelöltje Pest megye 7. számú egyéni választókörzetében.

Mersei Eszter, ZöldekMersei Eszter vagyok, 1982-ben születtem Budapesten. Egy kilencgyermekes család tagjaként Törökbálinton, majd Pátyon nevelkedtem, amígnem 2002-ben egy zalai kis faluba, Tilajújhegyre nem költöztünk. A gimnázium után elvégeztem Zalaegerszegen egy pénzügyi-számviteli iskolát, majd egy marketing cégnél dolgoztam értékesítőként és csoportvezetőként. Másfél év után a kalandvágyam és a kíváncsiságom külföldre vezérelt, így a néhány év alatt sikerült megtapasztalnom több nyugat-európai ország (Ausztria, Olaszország) polgárainak a mentalitását és életszínvonalát.

Azt hiszem, joggal gondolom, hogy a magyar munkáltatókat és munkavállalókat is megilleti az a tisztelet és megbecsülés, ami nálunk sajnos még nagyon gyerekcipőben jár, Nyugat- Európában viszont tisztán érezhető és kézzel fogható.

Szeretnénk megvalósítani, hogy a gyerekek az oktatási rendszer keretében, játékos formában sajátíthassák el a környezettudatos magatartást, hogy megismerkedjenek a gazdálkodás és állattartás ismereteivel már gyermekkorban és megtapasztalhassák azt az örömöt, amit az élőlényekkel való foglalkozás nyújt.( Ez egy nagyon fontos kapcsolat, ami manapság sajnos veszendőben van, terápiás! céllal viszont egyre népszerűbb. Vajon miért?)

Jelenleg Gyömrőn élek a párommal, apósommal és 5 éves kislányunkkal, 2010 óta mi is gazdálkodással foglalkozunk. Megelégelve, hogy a boltok polcain a növekvő kínálat ellenére egyre silányabb minőséget találunk (ld. tömegnövelők, ízfokozók, tartósítószerek stb.),- mindezt egyre magasabb áron!- arra az elhatározásra jutottunk, hogy inkább megtermeljük magunknak azt, amit megeszünk. 2012-től a tyúkok mellett malacokat is tartunk, így húsra, tojásra sincs gond azóta.

Ismereteinket állandóan bővítjük, pl. 2013-ban elvégeztem egy felsőfokú mezőgazdasági technikus iskolát, emellett előadásokra járunk és már működő közösségeket látogatunk. Szeretnénk erősíteni a helyi termelő-, gazdálkodó-, felvásárló közösségeket, hogy az emberek ismét jókat ehessenek.

Örömmel tapasztalom a pozitív visszajelzéseket a törekvéseinkkel kapcsolatban és látom, hogy van igény az élet minőségbeli változásaira. A Zöldek Pártja színeiben rengeteg lelkes és tettre kész emberrel sikerült megismerkednem, akik hozzám hasonlóan egy olyan élhető Magyarországot szeretnének teremteni, ahonnan a gyermekeink nem kényszerülnek külföldre települni egy méltóságteljesebb élet reményében.

Pest megye 07. OEVK területi hatálya

Székhelye: Vecsés

Területe:

1. Ecser

2. Felsőpakony

3. Gyál

4. Gyömrő

5. Maglód

6. Pécel

7. Üllő

8. Vecsés

Vissza az egyéni képviselőjelöltek listájához »