Kovács Lili a Zöldek Pártja képviselőjelöltje Fejér megye 2. számú egyéni választókörzetében.

Kovács Lili, ZöldekKovács Lili vagyok, Budapesten születtem 1995-ben. Családom gyökerei Fejér megyébe nyúlnak vissza. Neveltetésemnek köszönhetően korán megtanultam, mi a felelősségvállalás, a tanulás fontossága, a megbízhatóság és az életünk tudatos alakítása. Korai iskolás koromtól fontosnak tartom a fiatalok aktív részvételét a közéletben, hisz rajtunk a sor, hogy jövőnk alakulásáért tegyünk valamit.

Tanulmányok

Tanulmányaim során német és angol nyelvterületen módom volt megtapasztalni, milyen komoly előnyöket jelent a környezetvédelem és az energiatakarékosság ismerete, alkalmazása az emberek mindennapjaiban.

Korosztályom, a középiskolát elvégző diákok, pályakezdők két utat választhatnak: elhagyják az országot, vagy lépéseket tesznek egy egészséges, élhetőbb Magyarországért.

Hitvallás

Én az életemet, családomat egy olyan országban képzelem el, ahol nem idegen fogalom az egészségtudatosság, a környezetünk védelme, a levegő és a víz tisztasága. Hiszem, hogy ezt a munkát a mi korosztályunknak, és most kell elkezdenünk. Bár az emberiség már a 19. században felismerte, hogy a természeti erőforrások végesek, szembesült a városi levegő, a víz, a talaj elszennyeződésével, mégis csak tíz év múlva, Stockholmban rendezett az ENSZ egy környezeti világkonferenciát, ahol megfogalmazták a modern környezetpolitika alapelveit, a következők szerint:

Jog az egészséges és biztonságos környezethez;

állampolgári részvétel a politikai döntésekben;

társadalmi igazságosság;

az élet minden formájának tisztelete; fenntartható fejlődés;

a következő nemzedékek iránti felelősség;

a szennyező fizessen elve;

megelőzés és elővigyázatosság;

erőszakmentesség.

Ennek minden sorával egyetértve kívánok tenni azért, hogy ezek a célok megvalósuljanak.

Kapcsolódó hírek

2014. április 2. – Kovács Lili bemutatkozása (VIDEÓ)
2014. február 23. – Kovács Lili a Zöldek Pártja képviselőjelöltje

 

Fejér megye 2. OEVK területi hatálya

Székhelye: Székesfehérvár

Területe:

1. Bakonycsernye

2. Bakonykúti

3. Balinka

4. Bodajk

5. Csákberény

6. Csókakő

7. Csór

8. Fehérvárcsurgó

9. Füle

10. Iszkaszentgyörgy

11. Isztimér

12. Jenő

13. Kincsesbánya

14. Kőszárhegy

15. Magyaralmás

16. Moha

17. Mór

18. Nádasdladány

19. Nagyveleg

20. Polgárdi

21. Pusztavám

22. Sárkeresztes

23. Sárkeszi

24. Sárszentmihály

25. Söréd

26. Szabadbattyán

27. Székesfehérvár választókerülethez tartozó területének határvonala: A 81-es országút középvonala a városhatáron való belépési ponttól a Szent Flórián körút és Móri út kereszteződéséig, a kereszteződéstől előbb a 7-es, majd a körforgalomtól 7-8-as út közös szakaszának középvonala a Mór felé vezető vasútvonalig, a vasútvonal a székesfehérvári vasútállomás felé a Balatoni útig, a Balatoni út középvonala a Horvát István utcáig, a Horvát István utca középvonala a Széchenyi utcáig, a Széchenyi utca középvonala a vasútvonalig, a vasútvonal a Börgönd-Sárbogárd elágazásig, az elágazástól a Seregélyes felé haladó vasútvonal a városhatárig, a városhatár vonala az óramutató járásával megegyező irányban a kiindulási pontig.

28. Úrhida

29. Zámoly

Vissza az egyéni képviselőjelöltek listájához »