Kovács-Haász Veronika a Zöldek Pártja képviselőjelöltje Budapest 18. számú egyéni választókörzetében.

Kovács-Haász Veronika, Zöldek1976-ban születtem, családommal Budafokon laktunk, itt jártam a Kolonics György Általános Iskolába és a 22. kerületi Zeneiskolában 6 éven keresztül tanultam zenét. Középiskolai tanulmányaimat a 11. kerületi József Attila Gimnáziumban végeztem. Ezekben az években a Szent Imre Egyesület szervezésében látássérülteknek és mozgássérülteknek szervezett programokon rendszeresen segítőként tevékenykedtem.

Az elhatározás, hogy a biológia területén kívánom ismereteimet szélesíteni, egyértelmű volt. Kisgyermekkoromtól – szüleim hatására – elsajátítottam a környezettudatos magatartást és a természet szépsége, megőrzése és megismerése iránti fogékonyságot. A kíváncsiság az élőlények működésének megértése iránt a biológusi pályára terelt.

Szakmai munka

2001-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetemen okleveles biológusként és 2002-ben szereztem meg biológia tanári oklevelemet. 2001-től a Gödöllői Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpontban dolgoztam, ahol növény-genetikai kutatásokat végeztem és az ELTE Biológia Doktori iskolájában tanultam tovább. Gyermekeim megszületése után családommal visszaköltöztünk Budafokra.

Szerencsés vagyok, amiért a gyermekeim Budafokon járhatnak óvodába, iskolába és sikerült nekem is a közelben elhelyezkednem, jelenleg állategészségügyi kutatásokat végzek. Két kisgyermek felelős édesanyjaként szeretném a szűkebb és tágabb környezetünket élhető módon minél zöldebbé tenni.

Fontosnak tartom, hogy az egészséges étkezés ne pénzkérdés legyen!

Férjemmel elkötelezett hívei vagyunk annak, hogy a gyerekek már kisgyermekkoruktól megismerjék az egészséges életmódot és a környezetvédelmet, saját gyermekeinket is ebben a szellemben neveljük. Szeretnénk, ha a természeti ismereteket és törvényszerűségeket már óvodás kortól játékos formában megismertetnék a gyerekekkel, hogy a következő generációk biztos tudásra alapozva, felelősséggel hozzák meg döntéseiket.

Budapest 18. OEVK területi hatálya

A XI. kerület választókerülethez tartozó része: A Duna középvonalára merőlegesen a Déli összekötő vasúti híd középpontjáról kiindulva a MÁV vasútvonalán nyugati irányban halad (a Dombóvári út és a Sárbogárdi úttal párhuzamosan) a Mohai útig, a Mohai út páros házszámozású oldalán haladva a Mérnök utcáig, a Mérnök utca páratlan házszámozású oldalán a Petzvál József utcáig, a Petzvál József utca páros házszámozású oldalán az Etele útig, az Etele út középvonalán a Tétényi útig, a Tétényi úttól pedig az Etele út páros házszámozású oldalának vonalában az Etele térig, az Etele tér északi oldalán a Kelenföldi pályaudvarig, majd a MÁV vasútvonal vonalán déli, majd nyugati irányban Budaörs felé a városhatárig, onnan a régi fővárosi határvonalon halad, a Kamaraerdőt megkerüli, a Kamaraerdő déli határán halad a Kamaraerdei úton a Balatoni műútig, ezen, majd tovább kissé északkelet felé a Péterhegyi úton a kelenvölgyi Ringló útig, és ezen, majd a Méhész utcán át a MÁV vasútvonalig, a vasútvonal keleti oldalán a Duna utcáig, ezen, majd ennek folytatásában a Duna középvonaláig, s a középvonalon a kiindulási pontig körbezárt terület. A XXII. kerület teljes területe, amelynek határa: A Duna középvonalától a Duna utcán halad a MÁV vasútvonalig, a MÁV vasútvonal mentén a Méhész utcáig, a Méhész utcán a kelenvölgyi Ringló útig, a Ringló úton a Horogszegi határsorig, a Horogszegi határsoron a Honfoglalás útig, a Honfoglalás úttól a Vöröskúti határsoron halad a Kőérberki útig, a Kőérberki úttól a Háros úton a Kamaraerdei útig, a Kamaraerdei út mentén az ingatlanok határán halad a Balatoni úttól a Tétényi fennsík területén, a 239904/2 és 239906 hrsz.-ok határán éri el a Kamaraerdei utat, a Kamaraerdei úttól a 239912 hrsz. határán éri el Budaörs-Budapest és egyben Nagytétény határát, innen a fővárosi és nagytétényi határvonalon halad tovább a Duna főágának középvonaláig, és ezen a kiindulási pontig.

Vissza az egyéni képviselőjelöltek listájához »