Dr. Brezovits László a Zöldek Pártja képviselőjelöltje Budapest 10. számú egyéni választókörzetében.

Dr. Brezovits László, Zöldek1952-ben született Budapesten. A középiskola után a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát jeles eredménnyel 1978-ban, majd környezetgazdasági doktori címet summa cum laude minősítéssel 1993-ban.

Szakterülete a környezetorientált energiagazdálkodás és az univerzális energiafolyamatok elemzése.

Munkahelyek

TUNGSRAM Vákumtechnikai Gépgyár – tervezés
TAURUS Fejlesztési Központ – fejlesztés, tervezés, projektvezetőség
Központi Bányászati Fejlesztési Intézet – kutatástervezési főmérnökség
Környezettudományi Intézet – igazgató
Európai Unió Szakbizottsági tagság
BREZOVITS Innovációs Mérnökiroda Kft. – igazgató

Munkássága

Munkássága során számos találmányt, szabadalmat dolgozott ki: gömbmotor, hidrogén-oxigén energiaátviteli rendszer, aktív háromdimenziós tárolórendszer, horizontális konténerlogisztika, önellátó épületek, diagnosztikai eljárások stb., amelyek közül egy megkapta a Tömegközlekedési Világkiállítás különdíját.

A svájci Közlekedési Minisztérium nemzetközi pályázatát munkatársaival egy olyan szállítási rendszerrel nyerték meg, amelyet az EU szakbizottsága kiemelt jelentőségűnek ítélt, és ajánlásaiban azóta szerepeltet.

A 90-es évek zöld mozgalmának egyik kiemelkedő alakja. A Magyarországi Zöld Párt, a Természeti Törvények Pártja, és a Zöldek Szövetségének elnöke. Állandó szakmai meghívottként segítette az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának munkáját.

A Riói Környezet és Fejlődés Világkonferencia Magyar Nemzeti Bizottságának tagjaként részt vett a Nemzeti Jelentés elkészítésében, a Környezetvédelmi Törvény Előkészítő Bizottságában és tervezetének kidolgozásában.

Kapcsolódó hírek

2014. március 18. – Ma reggel (MTV) – Bemutatkozik a Zöldek Pártja (VIDEÓ)
2014. március 14. – Dr. Brezovits László a zöld gondolatról (VIDEÓ)
2014. február 20. – Dr. Brezovits László a Zöldek Pártja képviselőjelöltje

 

Budapest 10. OEVK területi hatálya

A III. kerület választókerülethez tartozó részének határa: A Duna szentendrei ágának középvonalától a régi békásmegyeri határ mentén halad az Ország útig, az Ország út keleti oldalán déli irányban a Táncsics Mihály utcáig, a Táncsics Mihály utca páratlan házszámozású déli oldalán az Ezüsthegy utcáig, az Ezüsthegy utca keleti oldalán déli irányba a Dózsa György utca torkolatáig, a Dózsa György utcán tovább haladva a Hollós Korvin Lajos utcáig, a Hollós Korvin Lajos utca északi oldalán az utca végéig, majd a vonal elméleti meghosszabbításának és a Batthyány utcának a metszéspontjáig, a Batthyány utca páratlan számozású (keleti) oldala, majd folytatásában a Rákóczi utca páros házszámozású (keleti) oldalán a Határ útig, a Határ út déli oldalán haladva az Aranyhegyi útig, az Aranyhegyi út páratlan házszámozású oldalán, majd folytatásában a Pomázi út páratlan házszámozású oldalán a Bécsi útig, a Bécsi út páratlan házszámozású oldalán a Kiscelli utcáig, a Kiscelli utca páratlan házszámozású oldalán a Pacsirtamező utcáig, a Pacsirtamező utca páratlan házszámozású oldalán a Tímár utcáig, a Tímár utca páratlan házszámozású vonalán halad a Duna budai ágának középvonaláig, majd a középvonaltól északi irányba a kiindulási pontig körbezárt terület.

Vissza az egyéni képviselőjelöltek listájához »