Az ENSZ Környezetvédelmi Programjának meghatározása szerint azon – elsősorban a kutatás-fejlesztés, a gyáripar és a mezőgazdaság területén, illetve az adminisztrációs és egyéb szolgáltatási szektorokban tevékenykedő – munkahelyek minősülnek zöld munkahelynek, amelyek működésükkel jelentősen hozzájárulnak a környezetvédelmi törekvések sikeréhez; és többek közt csökkentett energia- és vízfogyasztás mellett működnek.

Az első zöld munkahelyeket 2007-ben alakította ki az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO). 2008-ban a Nemzetközi Munkaadó Szervezet (IEO) is csatlakozott a programhoz, 2009-ben pedig az Amerikai Egyesült Államok zöld munkahelyteremtő kezdeményezése is elindult.

Elsősorban a humán erőforrásokba kellene befektetni

Ahhoz, hogy további zöld munkahelyek létesüljenek, elsősorban a humán erőforrásokba érdemes befektetni, hiszen a kutatás-fejlesztés, az egészségügy vagy az oktatás területén dolgozók fő erőforrása az emberi alkotómunka, nem pedig a hagyományos energiaforrások, illetve nyersanyagok. Az is fontos, hogy a jövőben olyan munkahelyek, irodaházak létesüljenek, amelyek energiatakarékosan működnek.

Többféleképpen is mérsékelni lehet az épületek energiafelhasználást

Már az épületek kialakításával is jelentősen mérsékelni lehet az energiafelhasználást. Ha például egy irodaház zöldövezetben helyezkedik el, és a nagy felületű üvegablakokon nagy mennyiségű természetes fény jut be, kevesebb mesterséges megvilágításra van szükség. Az energiatakarékos világítótestek és egyéb elektronikus berendezések alkalmazásával tovább csökkenthető a fogyasztás. Illetve azzal is, ha az iroda a hagyományosak helyett megújuló energiaforrásokat használ – például napkollektorok segítségével gondoskodik a víz melegítéséhez szükséges energiáról. A Zöldek Pártja azt szorgalmazza, hogy a jövőben még több ilyen zöld munkahely szülessen, hogy a lakosság ne csak otthonában, hanem hivatása gyakorlása közben is tehessen a környezet védelméért.

Szólj hozzá!