A Föld Órája a WWF által életre hívott, minden év márciusának utolsó szombatján megrendezésre kerülő nemzetközi esemény, amelyben arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére. A kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából, és 2008-ban vált nemzetközivé.

Magyarország először 2008-ban, vagyis a Föld Órája nemzetközivé válásának évében vett részt az akcióban. Abban az évben négy magyar város csatlakozott a világméretű kezdeményezéshez. 2009 volt a Föld Órája igazi világméretű debütálása. Közvélemény-kutatások szerint Magyarország lakosságának 67%-a hallott az akcióról és 15%-a, vagyis mintegy másfél millió ember részt is vett benne. A világszerte csatlakozó 4000 településből 67 magyar volt, így az ország a nemzetközi élmezőnyben végzett a csatlakozó városok számát tekintve.

A WWF Magyarország a Föld Óráját idén energiatakarékos, zöld bulival ünnepli. Az ünnepélyes lekapcsoló eseményen egy különleges, élő, improvizációs Random Trip koncert lesz március 29-én este 20:00-kor az A38 Rendezvényhajón. A WWF Föld Órája fellépői között szerepel Harcsa Veronika (ének, Bin Jip), Ligeti György (ének, gitár, Zagar, We are Rockstars), Farkas Izsák (hegedű, InFusion Trio), Bata István (basszusgitár, Fábián Juli & Zoohacker), Premecz Mátyás (billentyűk, Kéknyúl, Fábián Juli & Zoohacker), Delov Jávor (dobok, Turbo, Random Trip), DJ Q-Cee (dj, Vinyl Warriorz, Random Trip) és két meglepetésvendég is.

A koncert egyedisége a tisztajovo.hu weboldal szerint abban rejlik, hogy az energiatakarékosság jegyében a lekapcsolás ideje alatt, 20:30 és 21:30 között a fellépők akusztikus hangszereken játszanak majd: a színpadon megjelenik többek között az akusztikus gitár, az akusztikus hegedű és a csörgődob.

A buliról a vidékiek és az otthon ünneplők sem maradnak le, az MR2 Petőfi Rádió ugyanis élőben közvetíti a koncertet. Akit pedig a látvány is érdekel, a Google Hangout jóvoltából a foldoraja.hu weboldalon követheti az eseményeket – írja a tisztajovo.hu.

Kérünk titeket, hogy akinek fontos a környezetvédelem és az energiatakarékosság, vegyen részt akár személyesen, akár rádión, akár interneten keresztül a rendezvényen, és részvételével tegye még teljesebbé ezen remek nemzetközi kezdeményezés világméretű mivoltát.

Szólj hozzá!