Hiszünk abban, hogy a megfelelő területeken végbemenő változásokkal egy jobb világ jöhetne létre. Számos területen, többek közt a hulladékgazdálkodás, az egészségügy, illetve az oktatás terén is szükség lenne ezekre a változásokra ahhoz, hogy egy jobb környezetben élhessünk.

Egy nagyon fontos része ezeknek a változásoknak az energiával kapcsolatos attitűd. Az emberek napjainkban rengeteget pazarolnak, nagyon sok fölösleges energiát használnak el. Fontos lenne, hogy az emberek megértsék, hogy ahhoz, hogy boldog és teljes életet éljenek, nem kell ennyi energiát fogyasztaniuk. Ezáltal csökkenhetne a háztartások energiafelhasználása, ami nem csak a környezetnek tenne jót, de a családi költségvetésre is igen jó hatással lehetne. Hosszabb távon a megoldás a megújuló energiaforrások hasznosításában keresendő, hiszen csak úgy lehetünk hatékonyak, ha magát a rossz rendszert szüntetjük meg.

A hulladékgazdálkodás terén olyan rendszerre van szükség, melynek köszönhetően a lehető legkevesebb hulladék keletkezik. Ehhez azonban szintén szemléletváltásra van szükség, és arra, hogy termelési és fogyasztási rendszereket körfolyamatokká alakítsuk, ezáltal kevesebb lenne a hulladék. Szintén sokat segíthet a környezeten a közlekedési szokások megreformálása. Az autók kiszorításával tehermentesíteni lehetne a városokat, de ehhez szükség van a tömegközlekedés versenyképesebbé tételére is, valamint a kerékpározás, mint a közlekedés egészséges alternatívájának népszerűsítésére. A helyben termelt áruk fogyasztásával a szállítmányozásból adódó környezetszennyezés is csökkenhetne.

Szólj hozzá!