A Zöldek Pártja azért jött létre, hogy tehessen az ember és a természet egyensúlyának megteremtéséért, a fenntartható fejlődés biztosításáért. Célunk, hogy megállítsuk az élethez nélkülözhetetlen víz, levegő és termőföld szennyezését, hogy ne csak mi, hanem a következő generációk is részesülhessenek az ezek nyújtotta előnyökből. A jelenlegi energiapolitikai, mezőgazdasági stb. szerkezet sajnos nem ez irányba tereli az országban zajló folyamatokat, ezért az alapvető struktúrák megváltoztatására van szükség.

A fenntartható fejlődést támogatása a politika segítségével

Rá kellett jönnünk, hogy komoly változásokat csak úgy érhetünk el, ha részt veszünk a politikai életben. Bár szívünk szerint – a legtöbb zöld szervezethez hasonlóan – elutasítanánk a pártpolitikát, a jelenlegi viszonyok mellett másképp nem lenne lehetőségünk arra, hogy megfelelő számú emberhez eljussunk, és kialakíthassuk bennük az igényt arra, hogy a fenntartható fejlődést támogatva éljenek. Ezért a 2010-es választásokra párttá alakultunk, idén pedig aktivistáink felélesztették a politikai szervezetet, így az idei választásokon is alternatívát kínálunk azok számára, akik csalódtak a jelenlegi politikai vezetésben, ám az ellenzéki pártok között sincs olyan, amely szimpatikus lenne a számukra.

A környezettudatos választóknak kínálunk alternatívát

A Nemzeti Választási Bizottság 40/2014. számú határozatával 2014. január 30-án a Zöldek Pártját az országgyűlési képviselők 2014. évi általános választásán nyilvántartásba vette. Pártunk azoknak a szavazóknak szeretne alternatívát kínálni az április 6-i választásokon, akik számára fontos környezetük megóvása, és szeretnék, ha valaki végre egyértelmű, mindenki által megvalósítható és egyszerű módszerekkel valóban tenne is ezért. Célunk, hogy segítsük a többi zöld szervezet munkáját, és politikai formációként vállaljuk az ő alapelveik képviseletét is, így akár ezek aktivistáit is szívesen látjuk körünkben.

Szólj hozzá!