Az kiabál, akinek a háza ég! Nem Én mondom, hanem a közmondások rejtett, bölcs és szakértő magyarázója: mindig az bizonygatja –emelt hangon – azaz kiabálva az igazát, aki bűnös valamiben és leplezni akarja azt. Ismét megszólalt korunk hőse, Falus Ferenc, akinek minden szavát – vagy Őt magát – bronzba kellene önteni. Első hatalmas dobása az Ice Bucket Challenge-hez való csatlakozása.

Egy követőre (szavazóra?) biztosan számíthat. A kutyus által használt szerkezet olyan bonyolult, hogy annak a megépítésére nem kisebb személyiség, mint a közismerten leleményes és agyafúrt Demszky Gábor lehetett csak képes. David Copperfieldnél is nagyobb illuzionista, hiszen Ő aligha tudta volna húsz éven át öntudatlan transzban tartani egy világváros két millió lakosát. Azt is elérte, hogy egy emberöltőn át az emberek neki higgyenek ne a saját szemüknek. De Budapest vőlegénye a legendás Houdini (Weisz Erik) teljesítményét is lepipálta. A menekülőművész Berlinben a nácik között érzi csak otthon magát, akik nem úgy bánnak a Birodalmi Fővárossal, mint Ő Budapesttel. Új hazájában, Európa meleg fővárosában, szügyig gázolhat a multikultúrában.

kutya

Falus nagy hangon méltatlankodik: mi az, hogy a liberálisoknak ennyi pénze van óriásplakátra, meg egyéb reklámra? Mivel a FIDESZ fújja a passzátszelet, ki tudja, nem fújt-e be a néhány (száz)milliócskát a szobatárs pártelnök postaládájába, hogy legyen miből népszerűsíteni az abszolút esélytelen jelöltjüket. Csak elvisz pár százalékot, az ellenzék, ha nem is esélyes, de fő jelöltjétől, Falustól, ami Tarlós elemi érdeke. Ahhoz, hogy egy kicsi, noch dazu frissen alapított párt bejusson a parlamentbe, legalább három milliárd forintra van szükség. A két 2010-es friss húst, a Jobbikot és az LMP-t is befizette valaki a vurstliba. Ezt csak azért hoztam példaként, hogy a jámbor olvasó szokja a számokat, belőhesse a nagyságrendet…

marhaTarlós király, a lord major léptet fakó lován: hadd látom, úgymond mennyit ér a budapesti tartomány. Bizony-bizony nagyon sokat, mérhetetlenül sokat. Van ott folyó és földje jó, legelőin fű kövér (fél GDP) és bizony használ a megöntözés: Az (ellenzéki)pártos honfivér. S a nép, az istenadta nép, Ha oly boldog-e rajt’ Mint akarom, s mint a barom, Melyet (hol az egyik, hol a másik párt) igába hajt! Mindenki elszámította magát! A sok balos főpolgármester jelölt garantálni látszott a nagy-, a fölényes, vagy éppen az elsöprő arányú Tarlós győzelmet. Mivel a számuk megcsappant, jöhetett a B-terv! Nyílván, van „eszköz” amivel öntudatossá tehetők a baloldali cirkuszpártok jelöltjei, amivel még a visszalépés gondolatát is felháborodva utasítják vissza. Ez az állapot ért ma véget. Minden áldozatot megért volna, hogy Falus ne lépjen vissza, keringtek is olyan pletykák, hogy 2 milliárdot áldoz(tak)nak, vagy ígértek ezért? Lássuk, mennyiért vennék a marhahús kilóját? Az aranynak 6800 Ft grammja. Ha Falus testsúlya 80 kilogramm, akkor majdnem négy színarany-, 250 színezüst szobor telne ki 2 milliárdból. Ha stílszerűen, marhahúsból is szobrot készítenénk, abból akár 25.000-re is futná. Ha a marha élősúlyban 1000 Ft/kg, akkor akár egy 4000 jószágból álló gulyát is vásárolhatnánk, melyet jó néhány címeres terelget. Tóbiás, Gyurcsány, Bajnai („magyar” hangja Szigetvári Viktor).

vers falus

Ezt a szégyent! Még időben, többször is írásban figyelmeztettem Őket! Cseréljék le Falust, még van egy hét. Három nap alatt összegyűjthetik az ajánlásokat. Medgyessy Péter, Horváth Csaba, Kunhalmi Ágnes, és az ász, Chuck Norris. Bármelyik jelölt sikeresebb lett volna Falusnál, vagy akár Bokrosnál, a kényszerkompromisszumnál. De az egyesült baloldal kitartott a rossz döntés mellett. Tudjuk, csak az ökör következetes! A három nővér képtelen volt ütőképes jelöltet állítani. Most szégyenszemre egy jelentéktelen, ismertsége-, népszerűsége nem mérhető párt, mely állítása szerint jobbközép, nemzeti konzervatív tán még keresztény is – elnökét kénytelenek támogatni. Vélhetően, még a másik két törpe visszalépését is képtelenek lesznek elérni. A zöldséges kofa főnöke 2010-ben, cserében a segítségért a parlamentbe jutáshoz, a vérével írta alá a szerződést, mint Doktor Faustus, hogy soha nem fordul szembe jótevőjével, a FIDESSZEL. Inkább kettészakadt az LMP, kockáztatva akár a parlamentből való kiesést is, minthogy szerződést szegve megtegye a kézenfekvőt, csatlakozzon a baloldali egyesüléshez. A bukott bankárra pedig könnyű hatni a föníciaiak találmányával… Kasszandra jóslatom: Bokros annyival fog alulmaradni a főpolgármester választáson, amennyit elvisz tőle a Magyar Liberális Párt és az LMP jelöltje.

 

Budapest, 2014-09-28

 

Ács László

Zöldek Pártja elnök

 

 

 

Szólj hozzá!