A Zöldek Pártja Magyarország első zöldpolitikával foglalkozó pártja, így programunk minden egyes pontját az határozza meg, hogy a zöld gondolkodással összhangban tegyünk meg mindent a magyar gazdaságért és társadalomért.

Ennek megfelelően az energiapolitikánk célja például nem az, hogy minél nagyobb mennyiségű energiát termeljünk, hanem az, hogy a meglévő energiamennyiséget hatékonyan és a fogyasztást minimalizálva használjuk fel.

Ezzel szoros kapcsolatban áll a munkahelyteremtés is – számunkra fontos, hogy a termelési, gyártási és előállítási folyamatokban ismét megjelenjen az emberi tényező. Ez nem csak a munkahelyek növekvő számával járna együtt, de a termékek minőségének javulásával is, hiszen a silány tömeggyártott cikkek helyett szakértelemmel készített, minőségi termékek kerülnének a piacra.

Emellett a célunk, hogy a mezőgazdasági területek ne csak megfelelő hatékonysággal kerüljenek felhasználásra, de egyben olyan változatosságot mutassanak a jelenlegi monokultúrás termelés helyett, hogy ezáltal képesek legyenek minél több életforma számára élőhelyet biztosítani. Ezzel együtt cél, hogy a mezőgazdasági termelés teljes mértékben a természettel összhangban történjen, azaz a földek teljes kimerítése helyett a tudatos gazdálkodás és a tápanyagok folyamatos visszatöltése valósuljon meg.

Végezetül számos pont közül kiemelendő az oktatási program, mely nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a fiatalabb generációk már egy olyan világképpel nőjenek fel, melynek stabil alapjai a környezettudatosságra, a bolygó védelmére épülnek.

Szólj hozzá!