Még ma sem késő váltani, elkerülni az ellenzék katasztrofális vereségét, és ami még annál is rosszabb, a nevetségessé válást! Bármennyire is akarjuk mi a centrumba pozícionálni magunkat, a közvélekedés mégis baloldalinak, sőt liberálisnak tekint minket.

Ezt azért fontos leszögezni, hogy számomra kedvező, hogy a „három nővér”, MSZP, Együtt-PM, DK alkalmatlan, vállalhatatlan, sőt nevetséges pojácát jelöl főpolgármesternek. Vajúdtak a hegyek és egeret, bocsánat „lovat” szültek. Ezért a józan gondolkodású baloldali választók menekülési útvonalat keresnek, szavazataikat szétporlasztják a többi baloldali jelölt között, amiből bőven juthat a Zöldek Pártja jelöltjének, Ács Lászlónak is. Ennek ellenére felkérem a Három Nővért, hogy vonja vissza Falus Ferenc főpolgármesteri jelölését! Válasszon vagy támogasson alkalmas, sőt, akár esélyes jelöltet! Köreikben dívik, sőt múlhatatlanul szükséges a nyilvános casting ezért – segítek. Négy jelöltem van, melyből az első és az utolsó abszolút esélyes, a két középső pedig tisztesen helyt állna. Első jelöltem Medgyessy Péter, volt miniszterelnök. Ő sok tekintetben hasonló helyzetben, last minute ugrott be 2002-ben miniszterelnök jelöltnek. Az esélytelen nyugalmával csetlett-botlott végig a kampányon, az ereje és népszerűsége csúcsán tobzódó Orbán Viktorral szemben – és nyert! Országlását megszépítette a messzeség. A párt, ami „tele van korrupciós ügyekkel”, már megsemmisült. A „trójai faló” rúg, harap, nyerít és toporzékol, de sehogy sem tudja átugrani a tíz százalékos magasságot. Sikeres szereplése, elégtétel lenne…

Második jelöltem, Horváth Csaba. Nála kerestek esélyesebb jelöltet az Együtt-PM és a DK. Csúnyán bántak vele az övéi. Majd tíz éve – személy szerint ugyanazok – ígérték meg neki a főpolgármesterséget, akik a baloldalt három felé tagolták, fej, tor, potroh. Horváth az „isten bizi” ígéretre készült a feladatra, beleélte magát, de a két – még Szlovákiánál is fiatalabb képződmény – keresett, csak azért is „alkalmasabb” jelöltet. Vele a baloldal csupán tisztes vereséget szenvedne, a Falussal gyalázatosat.

A harmadik jelöltem Kunhalmi Ágnes. Igazi balos „hivatásos forradalmár”. Fiatal kora ellenére sok puskaport szagolt. A tavaszi választás, amelyben férfiasan helytállt, erkölcsi győztese. Az ország fele szorított érte, reménykedett, drukkolt neki. A tavaszi kudarcért a polgárok most kárpótolhatnák, mert négy év múlva már négy évvel öregebb lesz… Ragyogó szépségű, fiatal és nő!  Olyan választói szegmenseket tudna megmozgatni, melyeket egyetlen másik jelölt sem… Horváthnál is jobb eredményt érhetne el, de a győzelem esélye nélkül.

Akivel szemben Tarlós esélytelen, a tuti befutó, a biztos, fölényes győztes, Chuck Norris! – nos, ő a negyedik jelöltem. Amikor a gazdasági minisztérium 2006-ban pályázatot hirdetett a Megyeri híd elnevezésére, elképesztő fölénnyel nyert, lenyomva még Zrínyi Miklóst is. Azért Tarlós mégsem Zrínyi… Miért nem róla nevezték el a hidat? A pályázat kiírója, kínjában, hitszegő módon, kitalált két átlátszó kifogást. A névadónak magyar állampolgárnak és halottnak kell lenni. Budapest főpolgármestere csak élő személy lehet, a magyar állampolgárság hiánya pedig nem kizáró ok. Éljen Chuck Norris! A baloldal közös jelöltje, aki fölényes győzelme után Budapest új főpolgármestere!

A baloldalnak látszó képződmény, régi dicsősége bizony késik és múlik az éji homályban, de „a romlás /mák/virágai”, a Monarchia végnapjait idéző, érthetetlen dekadens, – „a helyzet reménytelen, de nem komoly”, kicsire nem adunk, sok meg nem számít, vígan megyünk tönkre, ihaj-csuhaj sose halunk meg – lelkiállapotban leledzik. Pedig már kimúltak! De ahogyan a halottnak még két hétig nő a haja és a körme, e miatt a szerető rokonság… reménykedik…pedig már a temetés napját is kitűzték, október 12.  Személyes érdekemet félretéve, szólok időben, az utolsó pillanatban, ha most sem lépnek, mert féltik a nem létező presztízsüket az MSZMP utódpárt és balliberális mutánsai sorsa beteljesedik. A következő választások után már csak két párt lesz a parlamentben és az önkormányzatokban: a baloldali FIDESZ és a jobboldali JOBBIK.

Budapest, 2014. augusztus 31.

Ács László
elnök
Zöldek Pártja

Szólj hozzá!