A Zöldek Pártja sajnálatosan tapasztalta, hogy egyes gyűjtőpártként létező politikai erők az általuk képviselni mondott ideológiák közé hirtelen felvették a zöld programot is.

Jelenleg a nyilvántartásba vett pártok közül kizárólag a Zöldek Pártja az a párt, amely mind elnevezésében, mind az általa meghirdetett programban kizárólagosan a zöld gondolkodásmódot, a környezet- és természetvédelmet tartja szem előtt.

A Zöldek Pártja emellett a jelenlegi választáson részt vevő politikai erők közül talán az egyetlen, amely nem gyűjtőpárt, és nem gyűjt csokorba mindenféle, egymásnak sokszor teljesen ellentmondó politikai nézetet, hanem következetesen a környezetvédelem és fenntartható fejlődés keretei közt és értékei alapján politizál.

A Zöldek Pártja azt akarja elérni a választáson, hogy a zöld gondolkodásra fogékony emberek a magukénak érezzék a pártot és mindazt, amit képvisel, éppen ezért a Zöldek Pártja ragaszkodik ahhoz, hogy kizárólag ezen értékrend és elvrendszer mellett fogja kampányát lefolytatni.

A fent említett egyéb politikai erőktől ezúton csupán kérni szeretnénk, hogy amennyiben nem kizárólag a zöld értékeket kívánják képviselni, úgy a zöld jelzőt magukkal kapcsolatban szíveskedjenek kerülni, mert a zöld jelző felelőtlen használatával éppen annak a zöld gondolkodásmódnak, környezet- és természetvédő magatartásnak és politikának ártanak, amit ez valójában jelent.

Szólj hozzá!