Az a gazdasági modell, amely jelenleg hazánkban működik, hosszú távon nem megfelelő, hiszen nem támogatja a fenntartható fejlődést. A Zöldek Pártja célja, hogy a gazdaság szerkezetének alapvető megváltoztatásával ne egy szűk vagyonos réteg, hanem a többség, illetve a természet érdekeit szolgálja. A gazdaságot jelenleg egyértelműen anyagi érdekek mozgatják. Ez nem meglepő, hiszen manapság szinte minden üzlet, az egészségügytől kezdve az oktatásig. Ez önmagában még nem lenne akkora probléma, ha ezzel a világot irányító hatalmak nem veszélyeztetnék az emberek és a természet épségét, jólétét.

A jelenlegi gazdasági szerkezet nem a társadalom érdekeit szolgálja

Azonban sajnos pontosan ez a helyzet: a jelenlegi struktúra nem az emberek egészségét szolgálja, inkább arra biztatja őket, hogy fogyasszanak minél többet – mindegy, hogy az az élelmiszer jót tesz-e a szervezetüknek vagy sem –, és vásároljanak rengeteg energiapazarló műszaki cikket, hiszen „csak így lehetnek boldogok, és bizonyíthatják be másoknak, mennyire sikeresek”. Ez a látásmód manapság sajnos igen általános. Miközben teljesen kiaknázzuk környezetünket, szennyezzük a levegőt, a vizeket és a termőföldet, saját egészségünket is romboljuk. Ennek következtében pedig hosszú távon rontjuk saját és utódaink életminőségét.

Fel kell számolni a környezetkárosító folyamatokat

Azonban addig, amíg a jelenlegi struktúrát nem cseréljük le egy fenntartató gazdasági modellre, lehetetlen a változás, hiszen a fogyasztónak szinte nincs választása. Ezért pártunk célja pontosan az, hogy szép lassan felszámolja ezt a káros gazdasági szerkezetet: kiiktassa a szennyező iparágakat, és támogassa az alternatív energiaforrásokra és a folyamatok körforgásba rendezésére építő ágazatokat. Azon állampolgárok, akik egyetértenek törekvéseinkkel, és szeretnének tenni a környezetvédelemért és a fenntartható fejlődésért, azonban eddig nem találtak ebben társra, kifejezhetik támogatásukat az április 6-i országgyűlési választásokon.

Szólj hozzá!