A 2014-es választási kampányt megelőzően ígéretet tettünk arra, hogy a teljes időszakban mindvégig kizárólag pozitív tartalmú kampányt folytatunk. Nyilatkozatainkban is vállaltuk, hogy kizárólag a saját programunkkal és saját jelöltjeinkkel foglakozunk, nem kívánunk sem pozitívan, sem negatívan reagálni más pártok jelöltjeire és programjára, illetve a minket más pártok részéről ért kritikákra.

Miért? Azért, mert a jelenlegi parlamenti pártok az általuk létrehozott politikai légkörben – a rendszerváltás óta folyamatosan – kizárólag negatív kampányban gondolkoznak!

A televízióból, internetről, a rádióból és plakátokról semmi más nem olvasható, látható vagy hallható, minthogy ezen pártok egymás programjait, tetteit, javaslatait, és – ami a legrosszabb – egymás jelöltjeit ócsárolják, kritizálják, olykor már nyomdafestéket nem tűrő módon.

A Zöldek Pártja nem ilyen párt és nem is szeretne ilyen politikai szervezetté válni! Határozott álláspontunk ugyanis, hogy a választókat nem arról kell győzködni, hogy a másik jelölt vagy párt miért rossz, hanem arról kell őket tájékoztatni, hogy mi mit szeretnénk elérni, és mihez szeretnénk kezdeni abban az esetben, ha a választók bizalmat szavaznak nekünk.

Úgy véljük, éppen ideje, hogy a magyar politikai választások színpadán valaki végre leszokjon arról, hogy mindig mások dolgaival foglalkozunk és próbálunk abba beleszólni. A politikai szereplőknek ugyanis végre tudomásul kell venniük, hogy a magyar választópolgárok nem egyszerű „fogyasztók”, hanem gondolkodni és dönteni képes emberek, akik teljes mértékben tisztában vannak azzal, hogy mit és kit szeretnének látni a magyar országgyűlésben az elkövetkezendő négy évben.

A kampány hátralevő rövid időszakában is ragaszkodni fogunk a pozitív kampányhoz, mert úgy véljük, hogy az emberekhez a pozitív üzenteken át vezet az út!

Szólj hozzá!