A vasárnapi választás előtti felelőtlen és beteljesületlen ígérgetések helyett a Zöldek Pártja évek óta szilárdan kiáll elvei mellett, és bárki által elolvasható programmal bizonyítja elköteleződését.

A hirtelen jött ígéretzivatarban különösen fájóak a mezőgazdasággal kapcsolatos lózungok. A magyar vidék nem lehet a politika játékszere, amelyet négyévente levesznek a szekrény tetejéről és leporolnak, hogy úgy tűnjön, mintha foglalkoznának vele!

Azért tettük programunk részévé a magyar mezőgazdaság megvédésének és fejlesztésének lépéseit, mert a vidék megbecsülése és feltámasztása tökéletesen illeszkedik a zöld gondolathoz. A helyi kisgazdálkodók védelme és helyzetbe hozása mindannyiunk életét megváltoztathatná. A szegényebb, elmaradott területeken élők, akiket különösen sújt a munkanélküliség, munkához és megbecsüléshez jutnak. A gazdagabb vidékeken élők tovább fejleszthetik gazdaságukat, gépparkjukat, feldolgozó állomásokat hozhatnak létre, és munkához juttathatják a munkakeresőket.

A városokban élők helyben termelt zöldséghez, gyümölcshöz és húshoz, illetve feldolgozott élelmiszerhez juthatnak. A környezetbarát termelés ráadásul kíméli a környezetet és „kíméli” a termények fogyasztóit is. A mezőgazdaság helyzetbe hozásával és támogatásával mindenki jól jár. Nem csoda, hogy választások előtt mindenkinek fontos lesz a vidék. A valódi elkötelezettség a választások másnapján mutatkozik meg…

Szólj hozzá!